BANNEN

-12 (kabouters & Jongknapen)

In onze KSA hebben de groepen van de -12 activiteit op hetzelfde terrein.

Ze hebben doorgaans elke zaterdag activiteit van 14u tot 17u op het speelplein Paul Gilson in Sint-Andries, te bereiken via de Frans Gevaertstraat.

Kabouters

5 tot 9 jaar (3e kleuter t.e.m. 3e leerjaar)

De jongste leden van onze beweging noemen we de Kabouters. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen. Ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar, met eender wie, om eender welk probleem op te lossen. Leid(st)ers zijn tijdens deze reizen hun troost en toeverlaat.

Bij vragen kunt u altijd terecht bij de banleider Mats Deneire (0498 36 36 22).

Jongknapen

9 tot 12 jaar (4e leerjaar t.e.m. 6e leerjaar)

De Jongknapen vinden in KSA vooral actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding wel steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van KSA, die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging mogen ze echt bij de groep horen en nieuwe vrienden leren kennen.

Bij vragen kunt u altijd terecht bij de banleider Stan Vanaudenaerde (0491 89 24 79).

+12 (knapen, jonghernieuwers, aspiranten)

In onze KSA hebben de groepen van de +12 gezamenlijk activiteit.
Bij vragen kunt u altijd terecht bij de banleider Arthur Vanhamel (0475 44 36 15)

Ze hebben doorgaans elke zaterdag activiteit van 14u tot 17u op het domein Tempelhof in Sint-Pieters.

Knapen

12 tot 14 jaar (1e en 2e middelbaar)

De leden van 12 tot 14 jaar heten in KSA de Knapen. Ze zijn stilaan 'groot' geworden en mogen de echte wereld gaan verkennen. Ze gebruiken de vrijheid die ze genieten als pubers om op avontuur te trekken. Ook in KSA kunnen ze met vanalles gaan experimenteren. Deze groep avonturiers is al redelijk zelfstandig geworden in al wat ze doen. Aangezien Knapen volop zichzelf aan het ontdekken zijn, leidt dit geregeld eens tot kleine crisissen waar de leid(st)er als moderator nodig is. De activiteiten worden al heel wat avontuurlijker en de vriendengroep heel wat hechter.

Jonghernieuwers

14 tot 16 jaar (3e en 4e middelbaar)

KSA wordt voor de Jonghernieuwers een ontmoetingsplaats met vrienden. Ze zullen soms willen stilzitten om wat gezellig te babbelen, maar trekken er even graag eens samen op uit om de meest uiteenlopende stunten te beleven. De leid(st)ers zetten activiteiten op die een uitdaging vormen voor de leden en hen uitnodigen om samen te werken om hun doel te bereiken. Hierbij wordt al heel wat verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de leden zelf en mag de groep geregeld zelf één en ander organiseren. In KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.

Aspiranten

+16 jaar (5e middelbaar)

Eens men 16 is geworden in KSA, komt men bij de aspiranten terecht. Voor hen worden nog heel wat activiteiten georganiseerd, maar ze leren ook de kneepjes van het leiderschap kennen. Ze zijn actief bezig een eigen identiteit op te bouwen en daarin kan KSA een belangrijke rol spelen. Ze nemen een zeker engagement op binnen de groep en hebben inspraak in de richting die het uit moet. Ze maken plannen en keuzes voor de toekomst en denken na over de maatschappij en hoe die er zou moeten uitzien. Als jongeren kiezen ze ervoor zelf de handen uit de mouwen te steken en een steen(tje) bij te dragen. Daarnaast draait het natuurlijk ook vaak om gewoon in groep plezier maken en je eens uitleven, zonder je al te veel te moeten aantrekken van de eisen van de 'volwassen wereld' (het blijft namelijk nog altijd jeugdbeweging).